Opening Floricultura Brasil

Afgelopen vrijdag vond de officiële opening plaats van Floricultura Brasil. Dit gebeurde aansluitend op de beurs Hortitec in Holambra. Het is de derde locatie van Floricultura buiten Nederland, naast Floricultura Pacific in Salinas, in de Verenigde Staten, en Futura Bioplants in Pune, India.

Ongeveer 80 genodigden waren aanwezig, waaronder klanten uit Brazilië en Argentinië en toeleveranciers die betrokken waren bij het project uit Brazilië en Nederland.

"Na jarenlang kassen te hebben gehuurd zetten we met de uitbreiding in op een meer eigen identiteit, professionaliteit, kwaliteit en flexibiliteit", aldus Marco Heijnen, die het project vanuit Nederland begeleidde.

Twee jaar geleden werd gestart met de bouw van Floricultura Brasil. De vestiging beslaat 4.000 meter kas, waarvan 1.000 werkruimte en 3.000 teeltruimte. Het geheel is voorzien van een teeltvloer van Erfgoed, een container systeem van Logiqs en een klimaatcomputer van Priva. In de kas acclimatiseren de jonge planten. Deze worden aangevoerd vanuit Nederland. De planten worden voornamelijk uitgeleverd aan Braziliaanse klanten.  

Het bedrijf is gebouwd in 'het Westland van Brazilie', op twee uur rijden van São Paulo. Aldaar zijn ongeveer 150 tuinbouwbedrijven gevestigd, met name siertelers. De opening werd verricht door Jacques van der Weijden. Hij is jarenlang werkzaam geweest voor Floricultura en hij staat bekend als pionier op het gebied van orchideeën in Brazilië. 

Na de opening werd er een rondleiding door de kas verzorgd, gevolgd door een Braziliaanse barbecue en borrel. 

Neem voor meer informatie contact op met Marco Heijnen, per mail of via tel:  + 31 (0) 251-203060.