Floricultura is MPS-ProductProof gecertificeerd

Afgelopen december 2018 heeft Floricultura het MPS-ProductProof certificaat ontvangen. "Dit is een erkenning van onze jarenlange serieuze aanpak van duurzaam telen", aldus Wart van Zonneveld, die bij Floricultura verantwoordelijk is voor dit project. "MPS-ProductProof is een prima transparant middel dat aantoonbaar maakt dat bepaalde verboden werkzame stoffen ontbreken in en op onze sierteeltproducten."

Zekerheid
Voor Floricultura’s klanten biedt ProductProof zekerheid. Het uitgangsmateriaal is namelijk gegarandeerd vrij van bepaalde werkzame stoffen. Floricultura kan zo waarborgen dat de geleverde producten duurzaam geteeld zijn en draagt hiermee bij aan een sterke keten. Naast ProductProof is Floricultura ook MPS A gecertificeerd. Die kwalificatie is randvoorwaarde om in aanmerking te komen voor MPS-ProductProof. Daarnaast heeft er een dagregistratie traject van drie maanden plaatsgevonden. Die procedure wordt doorlopend herhaald en is de basis van MPS-ProductProof.

Aardwarmte
Deze certificering is onderdeel van een veel breder beleid op het gebied van duurzaamheid dat Floricultura al jaren voert. Zo heeft het bedrijf al in 2013 gepionierd met het eerste succesvolle aardwarmteproject in de provincie Noord-Holland. Dit project levert Floricultura jaarlijks een besparing van 5 miljoen kuub aardgas en reduceert de CO2 uitstoot met ruim 9.000 ton.