Floricultura hanteert afbreekbare mandjes

Na uitvoerig onderzoek en testen is het biologisch zelf afbreekbare mandje daar. Het mandje bestaat het grootste gedeelte uit aardappelzetmeel en vervangt het voorheen gebruikte mandje van biologisch PLA. Vanaf begin februari is Floricultura begonnen met het inzetten van de biologische mandjes voor alle Phalaenopsis pluggen. De klanten van Floricultura zullen rond juli 2020 de eerste leveringen krijgen met deze mandjes en zullen dan de duurzaamheid zelf kunnen ervaren. Het mandje zal volledig zijn afgebroken voordat het eindproduct de kwekerij verlaat. De consument zal niets van het mandje terugvinden. 

Voordelen
Zoals de naam het natuurlijk al zegt, breekt dit mandje zelf af (dus zonder industriële compostering) en breekt het sneller af in vergelijking met het huidige mandje, wat wereldwijd nog veel wordt gehanteerd. Het mandje zorgt voor minder restafval en kan zonder probleem met de groene afvalstroom mee. Het materiaal voor het nieuwe mandje is gecertificeerd door TÜV AUSTRIA en voldoet aan alle normen en vereisten voor composting en biodegradation (EN-13432 09-2000).
 

MVO
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is Floricultura haar natuurlijke manier van bedrijfsvoering. Floricultura probeert al jaren zo duurzaam mogelijk te produceren en zij maken continu ook aanpassingen om het proces verder te verduurzamen. Dit doet Floricultura al via hun geothermische bron, de kassen met warmte-en koudeopslag, maar nu dus ook door middel van dit sneller afbreekbare mandje. Zo draagt Floricultura ook een steentje bij om duurzaam te produceren en helpen zij hun klanten weer om hun productieprocessen duurzamer te maken.