Zoek een soort

FlowerTrials® 2017

Klaas Schoone Memorial Award 2017

De Klaas Schoone Memorial Award is dit jaar uitgereikt aan René en Marco Hendriks van Opti-Flor. De jury stond voor een uitdagende keuze om uit de vele nominaties een winnaar te kiezen. De keuze viel uiteindelijk op René en Marco Hendriks vanwege hun innovatieve, open en vooruitstrevende bedrijfsstrategie. ‘Zij vervullen een voorbeeldrol voor het orchideeënvak’ aldus Juryvoorzitter Wim Wooning.

Flowertrials 2017

Tevens presenteerde Adrie Smits, teeltdeskundige bij Floricultura, wat een korte dag bij Phalaenopsis, voorafgaand aan de koeling, aan resultaat opleverden. Niet alleen levert het aanzienlijk meer gelijkheid op, maar ook het percentage meertakkers is aanzienlijk beter. Op deze manier zijn er besparingen te realiseren op het gebied van energie en arbeid en kan de hoeveelheid lichtuitstoot verlaagd worden.

Flowertrials 2017

Onder leiding van dagvoorzitter Wendy van Vliet werd de Award-uitreiking omlijst door verschillende sprekers. Allereest sprak dhr. Post zijn dank uit aan de juryvoorzitters van de Klaas Schoone Memorial Award. Ook hij benadrukte wederom de noodzaak om kennis te blijven delen. Dit kan onder andere via het online platform Orchipedia. “Het delen van die kennis is een sleutelfactor voor individueel en gezamenlijk succes’, stelde dhr. Post. “We moeten meer durven uitwisselen met elkaar; de branche moet vooruit.” Daarom roept dhr. Post ook iedereen op om nu al na te denken over de nominaties voor 2019. Want morgen begint vandaag!

Flowertrials 2017

Filosoof en cabaretier Paul Smit, afgestudeerd op de “evolutie van het menselijk bewust zijn” en schrijver van verschillende boeken over psychologie en neurowetenschappen gaf de aanwezigen een ‘kijkje’ in hun brein. En liet hen aan den hen lijve ondervinden hoe jouw eigen hersenen je voor de gek kunnen houden. Op een humoristische en energieke manier liet hij zien waarom veranderingen zo lastig zijn voor mensen. Met humor, interactie en concrete voorbeelden liet hij zienhoe men toch het gedrag van de mens beïnvloed.

 

Nominatie 2019 van start

Kent u personen, bedrijven of organisaties die zich in uw ogen buitengewoon verdienstelijk maken of hebben gemaakt in onze branche? Tot 31 december 2018 kunt u één of meerdere personen nomineren voor de Klaas Schoone Memorial Award 2019 via www.ksmaward.com.

Flowertrials 2017